#2874
Мали Селтик Claddagh Прстен, Големина 15cm
Категорија
Метал занаети
Статус
Активни
Начини на плаќање
  • Paypal
  • MoneyGram
  • Банкарски трансфер
превозот цена
  • MK превозот цена: 309.96 ден
  • Меѓународен превозот цена: 309.96 ден
време на испорака
15-30 дена со валидни онлајн следење
се враќа
се враќа прифатени
купувачот заштита
гаранција за цел приемот или пари наплата
Продавачот информации

Продадено од zanaeti

Член од: 23.04.2015


Види повеќе предмети од овој продавач

Повеќе за ставка
На Claddagh прстен е именуван по неговото родно место, Claddagh, поранешен рибарското село на западниот брег на Ирска. Разни приказни раскажуваат приказната за создавањето на прстен е дизајн. Една романтична легендата кажува на еден човек по име Ричард Џојс, кој требаше да биде во брак со својата вистинска љубов. Според приказната, тој беше киднапиран од пирати и продаден во ропство, каде што тој работел за goldsmith и научил да дизајн на накит. Тој создаде прстен со Claddagh дизајн, и кога тој конечно успеа да избега ропство, тој го донесе прстенот назад со него. Неговата сакана никогаш не се оженил за време на неговото долго отсуство, па тој ја даде прстен, тој би направил додека во ропство, и тие биле во брак веднаш. Димензии 15см.
Осврти

Вашиот е-мејл адреса:

Прашање: