#2871
Хаити Метал Ѕид Уметност, Прескокнете мојот Лу , Децата Игра Скокни Јаже, Големина 60см
Категорија
Метал занаети
Статус
Активни
Начини на плаќање
  • Paypal
  • MoneyGram
  • Банкарски трансфер
превозот цена
  • MK превозот цена: 306.96 ден
  • Меѓународен превозот цена: 306.96 ден
време на испорака
15-30 дена со валидни онлајн следење
се враќа
се враќа прифатени
купувачот заштита
гаранција за цел приемот или пари наплата
Продавачот информации

Продадено од zanaeti

Член од: 23.04.2015


Види повеќе предмети од овој продавач

Повеќе за ставка
Изработени во целост со рака од капакот на рециклиран челик тапан, cutwork и детали се изврши со користење на едноставни рачни алатки. Уметноста на handcrafting метални скулптури дека е преданието за неколку генерации обезбедува одржлив живеат повеќе од 100 семејства во мало село во Хаити. Работата започнува со рециклиран 55 литри челик тапан. Челик тапанот е подготвена за скулптура со отстранување на врвот, кутии со сушени банани листови и слама и конечно да се запали да гори исклучи било остатоци и боја. Откако барел е кул, тоа е трескаше во рамен лист и подготвени за скулптура. Уметникот ја црпи својата намера форма на метал и започнува својата работа со чекан и длето. Големина 60 cm.
Осврти

Вашиот е-мејл адреса:

Прашање: