#2869
Метален Коњ Ѕид Скулптури рачно изработени во Хаити, Фер Трговија, Големина 60см
Категорија
Метал занаети
Статус
Активни
Начини на плаќање
  • Paypal
  • MoneyGram
  • Банкарски трансфер
превозот цена
  • MK превозот цена: 306.96 ден
  • Меѓународен превозот цена: 306.96 ден
време на испорака
15-30 дена со валидни онлајн следење
се враќа
се враќа прифатени
купувачот заштита
гаранција за цел приемот или пари наплата
Продавачот информации

Продадено од zanaeti

Член од: 23.04.2015


Види повеќе предмети од овој продавач

Повеќе за ставка
DeWitt Peters, патрон на Хаити уметност, беше заинтригиран во 1950-тите од страна на железо крстови излегува од многу погоре-земјата надгробни споменици. Peters откриени ковач, наскоро да биде познатиот Хаити уметник Жорж Liautaud, и така почна Хаити метал уметност. На суровини беше железо, и наскоро ќе челик масло тапан. Центарот на оваа активност на Хаити уметност е село од Croix-des-Букети, каде clang clang на метал на метал, chisels удира од скулптурите е постојан музика. Моделот е составен од метал и chisels и умира и голем чекан се користи за да се намали и мувла на дизајни. Уметникот smoothes од челик груби рабови, удира од конвексни и конкавни форми, и кога високо сложена скулптурата е завршена и темелно задоволително да уметникот, тој знаци неговото име смело, со мала длето. Уникатно Хаити форма на уметнички дела, тоа е уметност на повеќе значења и Хаити уметници' имагинации се спектакуларно плодна. Големина 60 cm.
Осврти

Вашиот е-мејл адреса:

Прашање: